Trouw aan onze gebieden in al hun rauwheid en hun oorspronkelijke identiteit openen wij hier in Externsteine het bedrijf Kamphuis-Nijeboer nabij het het monument voor Arminius, die als Germaanse prins werd geroofd uit zijn geboorte gronden en later tot inzicht kwam dat er geen tijd meer verloren diende te gaan om zijn Volk en Zielsverwanten te leiden tegen de grote alles verslindende Machinerie die het Oerwezen voorgoed naar het Onderbewustzijn zou verbannen.

Deze oeroude tempel ligt op een rots die vrij plotseling zo’n 50 meter omhoog uit het glooiende landschap steekt. Ooit een Keltisch-Germaans heiligdom, was dit één van de eerste plekken van Noord-Europa waar een Christelijk klooster werd gesticht. Wie er wilde komen moest op die hoogte een sprong maken van de ene naar de andere rots…  Externsteine ligt op dezelfde leylijn als Stonehenge.

Soera Al Asr

Deze schildering maakte Evelien in opdracht van Leila Hader in Amsterdam. Het is een korantekst – van boven naar beneden staat er ongeveer: ‘De barmhartige en genadevolle God (zegt): Bij het voorbijgaan van de tijd: de mens zal veel verliezen (aan waarde, waardigheid), behalve zij die geloven (de geestelijke werkelijkheid erkennen), die goede daden doen, elkaar aansporen in waarheidsvinding en elkaar helpen volharden’. Deze spreuk hoort bij het dagelijkse gebed  aan het einde van de dag  (kort voor zonsondergang).

De gebouwen op deze schildering zijn de flats die vader Hader ziet vanuit zijn raam. de schildering komt in zijn huis te hangen.

Een weekend met de Kamphuizen (van 13 tot 83), meerdaags kamp in de bossen bij ’s nachts 2 a 4 graden boven 0…

 

 

Zweden

Een reis, Zweden,uitgestrekte bosgebieden waar het ”allemansrätten” geldt: de natuur is van iedereen. Wildkamperen is er toegestaan, al het land mag vrij betreden worden door iedereen die er met respect voor de natuur verblijft.

Een dag per motorboot met Johanneke ter Stege op ontdekking en ter inspiratie langs de oevers van de rivier Isala ( IJssel ). De zwart/wit foto is geschoten door Johanneke.

IMG_4167johannekezaag

Door Johanneke met haar Zingende Zaag

Kanotocht op de Ems

Wanneer wij met kunstenaars samenwerken, zoals met Jonna Balk in Coesfeld, Duitsland (expositie in Cafe Central en Festival der Kunst), dan houden we ons niet alleen bezig met werk. We gaan er ook op uit, in dit geval voor een driedaagse kanotocht,  wildkamperend, over de uitgestrekt meanderende Ems, om elkaars intenties, achtergrond en fascinatie beter te leren kennen, doorgronden.

 

Op het juiste moment buiten, aan het eind van de dag, de avondschemering. Het uitzicht vanuit ons buitenverblijf in Duitsland.

Zwervend langs de oevers van de Ems…

Deze ree heeft tevergeefs gepoogd het water te bereiken om te kunnen drinken, maar was te verzwakt om de oever weer van op te klauteren, Ze zat onder volgezogen teken en was hieraan bezweken.

Sicco-met-dode-reeIMG_3904

Waar vind je onze sieraden?

Je kan onze sieraden online bestellen in onze Etsy winkel, en je kan ze passen en kopen in deze winkels:

Concordia Kunst en Design, Langestraat 56 Enschede

Hot! Brandstore, hartenstraat 4 (de 9 straatjes) in Amsterdam

De Vrije Vogel, Walstraat 23 in Deventer

Abcoude Proof, Hoogstraat 12 Abcoude

 

 

Kamphuis-Nijeboer in de 9 straatjes

Nathalie-IMG_3914Dit is Nathalie, gefotografeerd in haar sieradenwinkel Hot Brandstore (Hartenstraat 4 Amsterdam) in de beroemde 9 straatjes (Amsterdam Centrum). Zij heeft onze sieraden opgenomen in haar assortiment en daar zijn we maar wat trots op!

Niet in de laatste plaats omdat Nathalie zo’n warme, sterke vrouw is, die zelf ook sieraden ontwerpt. Zij werkt alleen met Nederlandse ontwerpers en opent binnenkort een tweede winkel in Spanje.

 

opening: 22 april 2018 om 15:00 in Cafe Central, Coesfeld.

Tot en met Juni 2018

Deze grote expositie van Sicco Kamphuis, Evelien Nijeboer en Jonna Balk is tot en met Juni te bekijken in Cafe Central, Bernhard von Galenstrasse 33 in Coesfeld.