Trouw aan onze gebieden in al hun rauwheid en hun oorspronkelijke identiteit openen wij hier in Externsteine het bedrijf Kamphuis-Nijeboer nabij het het monument voor Arminius, die als Germaanse prins werd geroofd uit zijn geboorte gronden en later tot inzicht kwam dat er geen tijd meer verloren diende te gaan om zijn Volk en Zielsverwanten te leiden tegen de grote alles verslindende Machinerie die het Oerwezen voorgoed naar het Onderbewustzijn zou verbannen.

Deze oeroude tempel ligt op een rots die vrij plotseling zo’n 50 meter omhoog uit het glooiende landschap steekt. Ooit een Keltisch-Germaans heiligdom, was dit één van de eerste plekken van Noord-Europa waar een Christelijk klooster werd gesticht. Wie er wilde komen moest op die hoogte een sprong maken van de ene naar de andere rots…  Externsteine ligt op dezelfde leylijn als Stonehenge.

Onze blokhut is af! Sicco heeft hem gebouwd en het resultaat is (vind ik) werkelijk verrukkelijk. Wil je hier overnachten? Dat kan! Informeer hier naar de mogelijkheden.

Deze blokhut, mét overdekt terras en buitenhaard,  staat in onze bomenrijke tuin in Enschede. Voor je gevoel ben je, op je terras, in het bos. En binnen vijf minuten ben je óf in hartje centrum Enschede, óf in heerlijk buitengebied, bijvoorbeeld op landgoed Hoge Boekel.

IMG_1083
Hier nuttig je je ontbijtje 🙂
IMG_1081
de keuken… met gasfornuis, koelkast en waterkraantje (die z.s.m. wordt aangesloten)
IMG_1082
De houtkachel! Hout hebben we ook voor je.
IMG_1084
Onder deze tweepersoons hoogslaper staat nog een fijne (bed)bank.

Armando’s lievelingen

Zo kwam het dat Evelien’s werk, ooit gekocht door Armando, tot en met Maart 2020 in een museum hangt: in het Chabot-Museum in Rotterdam wordt momenteel Armando’s privé-collectie tentoongesteld. Tijdens zijn leven kocht hij veel tekeningen van (vaak jonge) collega’s, die hij bijvoorbeeld lesgaf op de Rijksacademie. De opening was een kunstenaarsfeestje waar ik menig oude bekende getroffen heb (hoi Raymond Boekelder!), geheel in de geest van Armando, die ook tijdens zijn leven op de Rijksacademie rondliep als de meest gewone en warme mens die je je maar kan voorstellen. Dat viel wel op, zeker in die destijds behoorlijk on-Twentsch gestresste omgeving.

Kunstmoment Diepenheim 2019

Tien dagen lang waren we te gast met ons werk in Kunstmoment Diepenheim, bij Mat en Hannie Broekhuizen, samen met Etta Maduro en Josephine Broekhuizen. Wat een heerlijk kunstklimaat, daar in Diepenheim. Er kwamen in slechts tien dagen tijd zo’n 750 bezoekers!

Soera Al Asr

Deze schildering maakte Evelien in opdracht van Leila Hader in Amsterdam. Het is een korantekst – van boven naar beneden staat er ongeveer: ‘De barmhartige en genadevolle God (zegt): Bij het voorbijgaan van de tijd: de mens zal veel verliezen (aan waarde, waardigheid), behalve zij die geloven (de geestelijke werkelijkheid erkennen), die goede daden doen, elkaar aansporen in waarheidsvinding en elkaar helpen volharden’. Deze spreuk hoort bij het dagelijkse gebed  aan het einde van de dag  (kort voor zonsondergang).

De gebouwen op deze schildering zijn de flats die vader Hader ziet vanuit zijn raam. de schildering komt in zijn huis te hangen.

Een weekend met de Kamphuizen (van 13 tot 83), meerdaags kamp in de bossen bij ’s nachts 2 a 4 graden boven 0…

Zweden

Een reis, Zweden,uitgestrekte bosgebieden waar het ”allemansrätten” geldt: de natuur is van iedereen. Wildkamperen is er toegestaan, al het land mag vrij betreden worden door iedereen die er met respect voor de natuur verblijft.

Een dag per motorboot met Johanneke ter Stege op ontdekking en ter inspiratie langs de oevers van de rivier Isala ( IJssel ). De zwart/wit foto is geschoten door Johanneke.

IMG_4167johannekezaag

Door Johanneke met haar Zingende Zaag

Kanotocht op de Ems

Wanneer wij met kunstenaars samenwerken, zoals met Jonna Balk in Coesfeld, Duitsland (expositie in Cafe Central en Festival der Kunst), dan houden we ons niet alleen bezig met werk. We gaan er ook op uit, in dit geval voor een driedaagse kanotocht,  wildkamperend, over de uitgestrekt meanderende Ems, om elkaars intenties, achtergrond en fascinatie beter te leren kennen, doorgronden.

 

Op het juiste moment buiten, aan het eind van de dag, de avondschemering. Het uitzicht vanuit ons buitenverblijf in Duitsland.

Zwervend langs de oevers van de Ems…

Deze ree heeft tevergeefs gepoogd het water te bereiken om te kunnen drinken, maar was te verzwakt om de oever weer van op te klauteren, Ze zat onder volgezogen teken en was hieraan bezweken.

Sicco-met-dode-reeIMG_3904